Het kiezen van een padel racket is erg belangrijk voor de ontwikkeling van je spel. Je kunt het best een racket kiezen op basis van je spel maar ook je niveau is een belangrijke graadmeter. De vorm van het racket speelt een belangrijke rol.

Bent u op zoek naar een Padel racket? Wij helpen u!

JE SPELNIVEAU

Om te beginnen kies je een padel racket op basis van je spel niveau. 

- Recreatieve speler.

Als recreatieve speler is het erg belangrijk om een racket te kiezen die je voldoende grip geeft. De grip zal je meer wendbaarheid geven en vooral als je net begint is dit cruciaal. Voor beginnende padel spelers adviseren wij een racket met een grotere sweet spot. 

- Regelmatige speler.

Wanneer je regelmatig padel beoefend dan wil je een racket met meer flexibiliteit. Deze rackets bieden veel power en zijn perfect voor aanvallende spelers. De flexibele vezels en het schuim geven je veel gevoel en zijn perfect voor de regelmatige speler.

- Intensieve speler.

Gevorderde padel spelers maken intensief gebruik van hun racket en bij deze rackets zit de sweet spot wat hoger zodat je de bal eenvoudiger hard kan raken. Dit type racket is voorzien van stijve vezels en schuim. Daarnaast maken betere spelers vaak gebruik van een wat dikker racket omdat ze de bal hiermee harder kunnen slaan.

 

DE VORMEN VAN JE PADEL RACKET:

Je hebt misschien gemerkt dat er verschillende vormen zijn als het gaat om padel rackets. 

- Druppelvormig.

- Ronde vorm.

- Diamant vorm.

Ben je op zoek naar een padel racket(s) of ballen en grips?

Neem gerust contact met ons op.